Vinsmagningsaften i Vinklubben lørdag den 14. februar

Vinklubben mødes ca. 6 gange om året.
Klubbens medlemmer skiftes til at være vært for arrangementet.
Dette indebære både at stå for aftenens menu, samt at beslutte temaet for selve vinsmagningen.

Selve smagningen indeholder altid 2 elementer.
(1)   Blindsmagning og bestemmelse af hvad der smages efter bedste evne.
(2)   Der gives point til de enkelte vine efter Robert Parkers point-skala.

Denne gang skulle vi smage:
En “billig” vin fra Australien lavet på Shiraz
En “dyr” vin fra Australien lavet på Shiraz
En “billig” vin fra USA lavet på Cabernet Sauvignon
En “dyr” vin fra USA lavet på Cabernet Sauvignon
En “billig” vin fra Spanien lavet på Tempranillio
En “dyr” vin fra Spanien lavet på Tempranillo

Det lykkedes 1 ud af de 5 deltagere at ramme 4 vine rigtigt.
Ikke imponerende vil nogle nok mene. Men prøv selv, det er faktisk ikke så let endda 😉

Menuen var som følger:
Mango-reje-cocktail med brød
Oksefilet med gulerødder, ærter, ris og kartofler
Tiramisu-kage med frugt
Is med chokoladesovs

Følgende 6 vine blev smagt og vurderet:

Navn Årgang Drue Land Region Pris Point
Benchmark Shiraz 2012 Syrah Australien South Australia 89 85
Filsell Shiraz 2011 Syrah Australien South Australia 239 86
Guenoc Lake County 2009 Cabernet Sauvignon USA California 149 88
Langtry Tephra Ridge 2007 Cabernet Sauvignon USA California 379 90
Mora Tinto 2011 Tempranillo Spanien Castilla y León 134 82
Grand Elias Mora 2009 Tempranillo Spanien Castilla y León 359 92

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *