Vinklubben mødes ca. 6 gange om året.
Klubbens medlemmer skiftes til at være vært for arrangementet.
Dette indebære både at stå for aftenens menu, samt at beslutte temaet for selve vinsmagningen.
Selve smagningen indeholder altid 2 elementer.
(1) Blindsmagning og bestemmelse af hvad der smages efter bedste evne.
(2) Der gives point til de enkelte vine efter Robert Parkers point-skala.
Denne gang skulle vi smage:
En “billig” vin fra Australien lavet på Shiraz
En “dyr” vin fra Australien lavet på Shiraz
En “billig” vin fra USA lavet på Cabernet Sauvignon
En “dyr” vin fra USA lavet på Cabernet Sauvignon
En “billig” vin fra Spanien lavet på Tempranillio
En “dyr” vin fra Spanien lavet på Tempranillo
Det lykkedes 1 ud af de 5 deltagere at ramme 4 vine rigtigt.
Ikke imponerende vil nogle nok mene. Men prøv selv, det er faktisk ikke så let endda 😉
Menuen var som følger:
Mango-reje-cocktail med brød
Oksefilet med gulerødder, ærter, ris og kartofler
Tiramisu-kage med frugt
Is med chokoladesovs
Følgende 6 vine blev smagt og vurderet:
Navn | Årgang | Drue | Land | Region | Pris | Point |
Benchmark Shiraz | 2012 | Syrah | Australien | South Australia | 89 | 85 |
Filsell Shiraz | 2011 | Syrah | Australien | South Australia | 239 | 86 |
Guenoc Lake County | 2009 | Cabernet Sauvignon | USA | California | 149 | 88 |
Langtry Tephra Ridge | 2007 | Cabernet Sauvignon | USA | California | 379 | 90 |
Mora Tinto | 2011 | Tempranillo | Spanien | Castilla y León | 134 | 82 |
Grand Elias Mora | 2009 | Tempranillo | Spanien | Castilla y León | 359 | 92 |