Forberedelse til DM i blindsmagning – Nordamerika & Asien

Lørdag d. 8. februar var det tiden til at træne i blindsmagning af vine fra Nordamerika og Asien.
Sandsynligheden for at der kommer asiatiske vine til DM er nok ikke ret stor,
men vi fik uanset trænet i blindsmagning og det var spændende at smage disse vine.

Vin nr. 1:   Nirasaki Koshu fra Yamanashi i Japan.
Vin nr. 2:   Cave Spring Riesling 2014 fra Niagara Peninsula i Canada.

Ret nr. 1:   Salathapsere med krabbe og dild.

Vin nr. 3:   Côtes d’ Avanos Narince Chardonnay 2013 fra Kavaklidere i Tyrkiet.
Vin nr. 4:   Lagazi Rkatsiteli 2018 (Orange) fra Akmeta i Georgien.

Ret nr. 2:   Lyn-kødsauce med grøn spaghetti.

Vin nr. 5:   Chateau Musar Red 2012 fra Bekaa Valley i Libanon.
Vin nr. 6:   Golan Heights Mount Hermon Red 2017 fra Galilee – Galiläa i Israel.

Ret nr. 3:   4 Oste.

Vin nr. 7:   L. A. Cetto Nebbiolo 2014 fra Guadalupe Valley i Mexico.
Vin nr. 8:  Mouton Noir Horseshoes and Handgrenades fra Red Mountain Washington i USA.

Ret nr. 4:   Karamel is med bagt lys chokolade, karamelliserede mandler og karamelsauce.

Til DM i blindsmagning uddeles point som følger:
Land:   2 point
Region/Område:   3 point
Distrikt/Appellation:   5 point
Dominerende druesort:   8 point
Supplerende druesort:   2 point
Årgang:   2 point for korrekt årgang, 1 point for et år +/-
Producent:   6 point
Officiel typebetegnelse:   2 point

Det lykkedes os totalt at samle 45 point på de 8 vine.
Ved det seneste DM i 2019 deltog der 54 hold.
De 45 point ved denne smagning, svarer til, at vi ville være kommet på 37. pladsen ved DM i 2019.

Næste træning er 22. februar, hvor vi udelukkende skal smage vine fra Italien.