Kl. 14 mødtes vi hos Hørning Mad & Vin, hvor vi var 8 mand samlet om blindsmagning af 8 hvidvine og 8 rødvine.
I umiddelbar forlængelse heraf, mødtes DM-holdet med 4 andre i Rødovre.
Denne gang skulle vi smage og efter bedste evne bestemme 10 vine fra Argentina og Australien.
Vi tillod os dog lige at smage en Champagne som velkomstdrink.
(Boulard Bauquaire melanie Millesime 2013 blanc de blanc).
Vinene blev testet og bedømt løbende over aftenen, til en menu bestående af:
Ret 1: Krebsehaler i dild-dressing.
Ret 2: Oksesteg / Kalkun / Skinke med tomatsalat / pastasalat / flødekartofter m.m.
Ret 3: 4 oste.
Ret 4: Is med flødeskum og vafler
De 10 vine blev serveret i følgende rækkefølge:
Vin nr. 1: Josef Chromy Sparkling Vintage 2011 fra Tasmanien i Australien.
Vin nr. 2: Grand Lurton Los Chacayes Corte Friuliano 2017 fra Mendoza i Argentina..
Vin nr. 3: Kaiken Terroir Series 2015 Torrontes fra Salta i Argentina.
Vin nr. 4: 2018 Pietro Marini Torrontes fra Salta i Argentina.
Vin nr. 5: Josef Chromy Chardonnay 2016 fra Tasmanien i Australien.
Vin nr. 6: 2016 Chardonnay – Chenin INTIS fra San Juan i Argentina.
Vin nr. 7: 2016 Merlot – Malbec INTIS fra San Juan i Argentina.
Vin nr. 8: Kaiken Ultra Malbec 2017 fra Mendoza i Argentina.
Vin nr. 9: Barren Jack Shiraz Cabernet 2016 fra Australien.
Vin nr. 10: Sweet As Moscato 2017 Berton Vineyard fra Australien.
Selv om vi forsøgte at forholde os professionelt til opgaven, må vi nok indrømme,
at efter at have smagt 27 vine, var vi ikke helt lige så friske som da vi påbegyndte opgaven 😉
Det lykkedes os totalt at samle 84 point på de 10 vine.
Ved det seneste DM i 2019 deltog der 54 hold.
De 84 point ved denne smagning, svarer til, at vi ville være kommet på 12. pladsen ved DM i 2019.
Men men men det er jo helt indlysende, at man ikke kan sammenligne direkte med DM hvor alt er ukendt.
Næste træning er d. 21. marts, hvor vi skal smage vine fra Afrika (Hvilket jo nok overvejende bliver Sydafrika).