DM i blindsmagning – Generalprøve i Hørninghuset

Søndag d. 12 juli var Vinparkens DM-hold på besøg hos Hørning Mad & Vin,
hvor vi skulle dyste mod de tidligere danmarksmestre i blindsmagningens “kunst”.

Set-up’et var lavet så det så vidt muligt mindede om de samme betingelser,
som vi vil blive udsat for, når vi deltager i det rigtige mesterskab d. 23. august.

Vi skulle smage og bedømme i alt 15 vine.
De to 3-mands-hold var placeret ved hvert sit bord,
Hver peson havde eet glas der skulle bruges til alle vine.
Første sæt var 6 vine der blev smagt og vurderet umiddelbart i forlængelse af hinanden, med 10 minutter til hver vin.
Besvarelserne blev løbende indsamlet mellem hver vin.

Efter den første time, (6 vine), samledes vi til lidt god mad fremstillet af Peter Hørning.
Hertil fik vi lige et par gode vine så vi ikke gik hen og blev tørstige i mellemtiden 😉
Vi fik ikke på dette tidspunkt oplyst noget mellemresultat, men vi fik senere at vide,
at der på dette tidspunkt kun var ganske få points forskel mellem de 2 hold.

Herefter kastede vi os ud i en ny times intensiv smagning af yderligere 6 vine.
Det lykkedes os at holde god koncentration, og havde egentlig en fornemmelse af at vi var helt godt med.
Dette til trods for at niveaut af udvækslinger af små-fjollede kommentarer mellem de 2 hold-borde,
tog lidt til, da vi var var nået op på 8-9 vine 😉
Vi var på ingen måde berusede, men vi er efterfølgende blevet enige om, at når vi når til mesterskabet i Valby,
skal vi nok bestræbe os på at være lidt flittigere til at benytte spyttebakken 😉

Efter andet sæt, hvor vi jo så havde blindsmagt 12 vine, havde vi endnu en lille pause.
Ved mesterskabet i Valby, vil dommerne her sammentælle og offentliggøre point for alle hold.
Herefter vil de 3 bedste hold gå i finalen, og dyste med yderligere 3 vine.

Her ved generalprøven gjorde vi det sådan, at vi satte os ved et samlet bord, hvor vi igen fik noget dejligt mad.
Her skal jeg lige fremhæve en fantastisk sauce der blev serveret sammen med dejlig mør okse-mørbrad.
Saucen bestod ganske enkelt af rucula blended med gorgonzola. Ganske simplet, men yderst velsmagende 🙂
Til maden blev der serveret og blindsmagt yderligere 3 vine, hvor vi dog her kun havde 5 minutter til hver vin.
Jeg må blankt erkende, at det var meget svært (læs: umuligt) for os at holde koncentrationen ved disse 3 vine.
Så det må siges at besvarelserne til disse sidste 3 vine blev noget “tilfældige”.

Afslutningsvis skulle vi naturligvis have oplyst hvordan det var gået med besvarelserne.
Helt som forventet, kom Vinparken ind på en flot andenplads, umiddelbart efter de tidligere danmarksmestre. 😉
Point-forskellen efter de 12 vine i hoved-runden var nogle og tyve point, hvilket først og fremmest skyldes,
at Hørning holdet totalt havde naglet en Amarone, hvor vi i Vinparken godt nok også var i Italien,
men desværre i en helt anden region.

Det var alt i alt en dejlig og meget lærerig eftermiddag og aften.
Og der arbejdes allerede på, at stable endnu en generalprøve på benene inden det endelige mesterskab 🙂