3. visit i sommelier Peter Hørnings vinklub

Venligt vin-battle i Hørninghuset Mandag 7. december 2015

Så lykkedes det mig endnu engang at blive inviteret med i Hørninghusets private vinklub.
Det glæder mig gevaldigt at få lov til at deltage i disse arrangementer,
da det både er hyggeligt som følge af det sympatiske selvskab, og naturligvis den gode mad,
og de helt forrygende gode vine, som jeg normalt ikke har stående på middagsbordet,
men det er også lærerigt at være sammen med mennesker der er så vidende i vinens verden.

Denne gang fik jeg besked om muligheden for at deltage, om fredagen kun et par dage før.
Men jeg var naturligvis ikke langsomt på aftrækkeren, og sagde med det samme ja-tak !
Vi blev i første omgang oplyst om, at der var 5 deltagere til en 5-retters menu,
men dette blev senere udvidet til 6 deltagere til en 6-retters menu,
da en af klubbens grundlæggere, der går under navnet “Doktor P” også meldte sin ankomst.

monterossa-flamingo-web

Jeg havde fået opgaven med at skulle finde en vin til aftenens første ret. “Scampi Fritti med tartare sauce”.
Jeg havde selv en ide om at Champagne ville passe gevaldigt godt til denne ret.
Men da Peter, godt nok som en joke, havde skrevet at en evt. Champagne skulle koste minimum 1500 kr,
så valgte jeg at lede efter noget andet, eg endte med at falde for denne Franciacorta – Cabochon Rose Brut Riserva –Monte Rossa 2005
Det lykkedes mig at få Otto Suenson “pruttet” ned fra 882 kr til 725 kr, hvilket er mindre end 1500 kr, men stadig en lille formue 😉
Jeg vil dog tillade mig at påstå at den var alle pengene værd.
Jeg synes personligt at det var aftenens bedste vin.
Der var generel enighed om at det måtte være en Champagne eller i hvert fald en vin fra Frankrig.
Da jeg sagde nej til dette, var vi en tur rundt i Verden, indtil Peter endte med, at det jo så nok måtte være en vin fra det nordlige Italien.

DSC_0042 (1)

Første ret på menuen var denne “Scampi Fritti med tartare sauce”.
Velsmagende og et perfekt match til vinen.

Det kan nogle gange være svært både at skulle være selskabelig og vinfagligt debatterende,
og samtidigt skulle huske at tage billeder og huske hvad der var hvad og blev leveret at hvem osv.
Desværre kan jeg ikke finde et billede af den anden vin, og mit hoved er desværre helt tomt desangående 🙁

DSC_0043

Anden ret på menuen var “Grillede kammuslinger med beaurre blanc sauce”.
Jeg elsker kammuslinger !
Det eneste der kunne klages over, var at der ikke var en ske så man kunne få alt saucen med.
For den var da godt nok bare lige i øjet !

DSC_0045

Alle var hurtigt enige om, at denne vin “bestod læseprøven” og at det derfor måtte være en Pinot Noir.
For dem der skulle være i tvivl om hvad der menes med udtrykket “læseprøven”,
betyder det ganske enkelt, at man kan se gennem et fyldt glas, og alligevel læse en tekst på et stykke papir bag glasset.
I øvrigt en rigtig dejlig vin.

DSC_0044

Tredje ret på menuen var “kalve brisler”.
Jeg kan faktisk ikke huske at jeg tidligere har smagt dette, men det var en positiv oplevelse.

DSC_0055

Så var det igen tiden hvor selveste 007 skulle brillere for vildt !
Han duftede og smagte lidt, og deklamerede så:
Jeg går lige en lille tur medens i andre gætter på hvad dette er for en vin,
og når jeg så kommer tilbage, skal jeg nok fortælle jer hvad det er.
Vi andre var rundt omkring i Verden, og det tætteste vi kom, var at Italien også var med i debatten.
Da 007 var tilbage i stolen, skød han os alle i sænk, ved at oplyse alt om vinen ned til sidste detalje, inklusive 2010.
Og så er det man bare sidder helt mundlam tilbage og tænker: “hvad skete der lige her”.

DSC_0049

Her ses Peter i fuld gang med at brænde oksekød med en ukrudts-brænder !

DSC_0054

Fjerde ret på menuen var “Tournedos Rossinis”.
Kombinationen af flamme-behandlet Tournedos og Foie gras og endnu en dejlig sauce gik op i en højere enhed.

DSC_0056 (1)

Dette var så vidt jeg husker, den vin som 007 havde bragt med.
Stadig en vis portion runde tanniner og påfaldende frugtig i forhold til alderen.
Denne gang sluttede vi med at være delt mellem Shiraz og Pinotage.
Desværre må jeg erkende at jeg hoppede med på Pinotage vognen anført af Doktor P.

Femte ret på menuen var “Tomme de Savoie (ost)”.

DSC_0059

Denne vin var taget med at manden hvis største vin-passion er Colheita.
Det var derfor lidt overraskende at der her var tale om en relativt tør Champagne.
Det var lidt tungt for os at få gættet dette.
Jeg synes dog at duften bar tydeligt præg af “hø-noter” hvilket for mig kendetegner en god Champagne.

Peter serverede desuden en “bonus-vin” i form af en Muscat dessertvin.
Men her har jeg desværre igen fjumret i det på billedsiden – Sorry !

DSC_0057

Sjette ret på menuen var “Chokolade fondant med vanilje is på sauce af friske bær”.
Det var naturligvis endnu engang lykkedes mesterkokken af få fremtryllet en perfekt chokolade fondant.

Jeg siger tak for endnu en fantastisk oplevelse i Hørningshusets private vinklub,
og håber ikke at det bliver den sidste gang jeg får lov til at deltage 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *