1000 kr (plus) smagning i Hørning-huset

Det lykkedes mig nu for tredje gang at blive inviteret med til 1000 kr smagning i Hørninghusets private vinklub.
Dette arrangement afholdes ca. en gang om året.
Den forrige gang var dog 31. januar 2016, så vi skulle heldigvis ikke vente et helt år denne gang.
Jeg håber at denne tendens fortsætter, så der går mindre end et år til næste 1000 kr smagning,
og at jeg igen vil være så heldig at blive inviteret med næste gang.
For tro mig, disse arrangementer er noget som man ser frem til, og som man sent glemmer !

Vi var denne gang 7 personer der skulle nyde 7 retter mad der traditionen tro blev tryllet frem af Somelier og mesterkok Peter Hørning.
Til hver af disse retter skulle vi “blindsmage” 7 fantastiske vine der hver havde kostet minimum 1000 kr.
Jeg har de tidligere år taget og præsenteret et billede af hver enkelt ret, og det burde jeg også have gjort denne gang (undskyld Peter),
men jeg valgte denne gang at sætte lidt mere focus på at nyde oplevelsen frem for at dokumentere den 😉
Vi skal dog ikke snydes for et billede af de fantastiske vine som vi smagte:

1000kr

Vin nr. 1:     Jacquesson Champagne 2005
Der var hurtig enighed om at det måtte være en champagne, og efter lidt palaver blev vi også enige om at det måtte være en blanc de blanc.
Denne dejlige Champagne med de fineste bobler blev serveret til Østers, som det lykkedes Peter at åbne uden at komme til skade 😉
Vi var et par “kyllinger” der fik lov til at putte lidt citronsaft på, selv om der vare flere der udtrykte at det var synd og skam 😉

Vin nr. 2:   Chateau d’Yquem ygrec 2009
Jeg havde medbragt denne vin, som jeg havde købt fra H.J.Hansen til den beskedne pris 1.500 kr.
I mine overvejelser med at finde frem til den rette vin, havde jeg spurgt om gode råd fra Facebooks Vinklub.
Desværre havde Steffen overfladisk set dette, men oplyste at han kun lige havde set at emnet bl.a. gik på “ygrec”. :-/
Jeg fik dog hurtigt aftalt med Steffen at han ikke skulle “gætte med” og der var ingen andre der på forhånd kendte “ygrec”,
så det endte alligevel med at blive en reel “gætte-konkurrence”, hvor der blev talt om både Chardonnay og andet før vi endte i Bordeaux.
Denne yderst aromatiske vin blev nydt sammen med en dejlig Grillet Jomfru-hummer-suppe og det var et fint match.

Vin nr. 3:   Corton-Charlemagne 2012
Høj syre – Grønne æbler – En anelse sødme i starten af smags-profilen.
Det blev hurtig bestemt at det var en Chardonnay – Grand Cru fra Bourgogne og der var vist også et par der kom tættere på 😉
Vinen blev serveret til Lyssejfarseret-fersk-røget-laks i Riesling-fume.
Og her var det så at jeg fik aftenens første “ud af kroppen” oplevelse på mad-siden.
F… hvor var det bare godt, og jeg skulle i den grad tage mig sammen for ikke at slubre alt saucen i mig 🙂

Vin nr. 4:   Reserve des deux freres 2005 – Chateauneuf du Pape
En super dejlig vin der blev nydt sammen med Fasan med svampe og jordskok-chips. MUMS ! 🙂

Vin nr. 5:   Le Clos du Caillou 2000 – Chateauneuf du Pape
Dette var vinen der blev medbragt af Søren alias 007.
Meget mørk og kraftig vin der bl.a. smagte af modne svesker, hvilket Steffen belærte mig om at netop en lidt ældre Chateauneuf du Pape ofte gør.
Jeg elsker når man møder kompetance, og jeg må klart tage hatten af for en 27 årig mand der er SÅ dygtig som Steffen lader til at være.
Vinen blev serveret til Tournedos Rossini i Masserati-sky. Super mørt kød fremstillet i Sous-Vide.
Jeg måtte igen holde mig tilbage for ikke at lade min tunge bearbejde tallerkenen til den sidste dråbe.

Vin nr. 6:   Penfolds Yattarna 2009
Der kom adskillige bud gående på Riesling og Tyskland men Steffen fik roligt men bestemt overbevist alle om at det måtte være en Chardonnay 🙂
Denne vin blev serveret til 3 dejlige oste, der ikke mindst var blevet sirligt anrettet og optisk justeret af Jørgen 😉

Vin nr. 7 og 8:   Melnik 1964
Der var her tale om hele 2 vine fra 1964.
Den ene lavet på Muscat og den anden på druen Melnik (En drue der ligesom begge disse vine kommer fra Bulgarien).
Forsamlingen var noget rundt på gulvet over hvad dette egentlig var for noget.
Jeg tænkte med det samme PX fra Spanien, men der blev også talt om både Portvin og Sherry og Banyuls.
Disse vine blev nydt sammen med Chokoladekage og Jordbær og lakrids-is.
Og når jeg skriver nydt mener jeg sgu NYDT. Det var bare dejligt !

Med det ydmyge håb om at jeg igen får æren af at deltage ved den næste 1000 kr smagning,
siger jeg mange tak for denne gang, for endnu et mindeværdigt og lærerigt arrangement !   🙂

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *